Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Honderden Hezbollahstrijders In Libanon Gewond Door Ontploffende Elektronica

Honderden Hezbollahstrijders zijn gewond geraakt in Libanon door ontploffende elektronica

Een ontploffing in een wapenopslagplaats van Hezbollah in Libanon heeft honderden strijders gewond

De explosie vond plaats in de Bekaa-vallei, een bolwerk van Hezbollah in het oosten van het land.

De explosie was hevig en veroorzaakte schade aan gebouwen in de omgeving. Volgens bronnen bij Hezbollah werden er honderden strijders gewond, van wie sommigen ernstig. De bronnen voegden toe dat de explosie werd veroorzaakt door een fout in de opslag van elektronische apparatuur.

Hezbollah heeft de explosie nog niet officieel bevestigd, maar bronnen binnen de groep hebben de informatie bevestigd. De explosie is een tegenslag voor Hezbollah, dat al geruime tijd onder druk staat van Israël en andere regionale machten.

Hezbollah is een sjiitische militantengroep die in 1985 werd opgericht. De groep wordt beschouwd als een terroristische organisatie door de Verenigde Staten, Israël en andere landen. Hezbollah heeft een sterke aanwezigheid in Libanon en wordt gesteund door Iran.

De ontploffing in de Bekaa-vallei is de tweede grote ontploffing in een wapenopslagplaats van Hezbollah in minder dan een jaar. In augustus 2022 vond er een explosie plaats in een Hezbollah-munitiedepot in de buurt van de hoofdstad Beiroet, waarbij tientallen mensen omkwamen.

De explosies hebben geleid tot vragen over de veiligheid van Hezbollah's wapenopslagplaatsen. Sommigen hebben Hezbollah opgeroepen om zijn wapens neer te leggen en zich te concentreren op de politiek.

Hezbollah heeft geweigerd zijn wapens neer te leggen en heeft gezegd dat ze nodig zijn om zich te verdedigen tegen Israël. De groep heeft ook gezegd dat de explosies het resultaat zijn van sabotage door Israël.


Comments

More from our Blog